VII. Dům

Číslo 7 je považované za šťastné a magické, v astrológii je Sedmý dům domom partnerstva. Úplne jedinečný projekt VII. Dům s výhľadom, ktorému sa v Prahe vyrovná len málokto, sa nachádza v južnom rohu Valdštejnského náměstí, miesta po stáročia uctievaného ako jedna z najlepších pražských adries. Luxusná rezidencia so 17 bytmi je len krok od všetkého, za čím návštevníci Prahy cestujú cez pol sveta, a pritom je ľahko dostupná mimo najrušnejších turistických trás.

O projekte

Názov VII. Dům  je hravou kombináciou čísla popisného a astrologických domov, ktoré sa v minulosti často používali na tvorbu horoskopov. Šesťposchodový renesančný meštiansky dom zo 16. storočia, postavený na mieste známeho pivovaru, získal svoju ranoklasicistickú fasádu, keď bol začiatkom 19. storočia prestavaný podľa plánov Josefa Zobela, významného pražského architekta a dvorného staviteľa, ktorý stál aj za prestavbou domu U Hybernů či Vrtbovského paláce. Súčasná rekonštrukcia je dielom popredných architektov FormaFatal a Atelier SAD, ktorí dom spracovali ako umelecké dielo. Kompletná rekonštrukcia podčiarkuje jedinečnosť stavby, ctí jej dlhú a bohatú históriu, vracia do domu tradičné prírodné materiály v podobe vlastných dubových podláh či nových drevených okien a zároveň do interiéru citlivo vnáša súčasný český dizajn: na prvý pohľad zaujmú kamenné portály z božianovského pieskovca a ručne vyrobené  dizajnové prvky z ľadového skla od Baxa design. Obyvatelia domu majú k dispozícii reprezentatívne spoločné priestory s klasicistickým schodiskom, doplnené originálnym českým osvetlením či minimalistickými dizajnovými poštovými schránkami z dielne českého umelca, a pre väčšie pohodlie aj výťah. Príjemný pocit pokoja a intimity vytvára nádvorie s veľkými kvetinovými záhonmi a vodným prvkom.

Byty

17 bytov ponúka variabilné dispozície od 1-izbových až po 5-izbové s podlahovou plochou od 21 do úctyhodných 323 m2. Priestranné apartmány na horných poschodiach ponúkajú pohľadnicový výhľad na Pražský hrad a Katedrálu svätého Víta, najvyššie poschodie a Valdštejnskú zahradu, zatiaľ čo apartmány na nižších poschodiach s pôvodnými klenbovými stropmi sú orientované do tichého, poetického dvora. Jedinečné podkrovie je veľkorysý priestor s výhľadom na všetky svetové strany a prípravou na závesný krb. K vysokým štandardom vo všetkých jednotkách patria dizajnové radiátory, napríklad Agora od talianskej značky TUBES. Prvky moderného dizajnu vnášajú do interiérov nový náboj bez toho, aby narušili pôvodný genius loci miesta.

Lokalita

Susedstvo so sídlom Senátu vo Valdštejnskom paláci i Poslanecké sněmovny v Thunovském paláci, či bezprostredná blízkosť najvýznamnejších pražských pamiatok, ako je Karlův most a Pražský hrad, umocňujú charakter života v VII. Domě. Prestížna adresa vám umožní bývať uprostred Malé Strany, a pritom na pokojnom mieste, len pár minút chôdze od staníc električky a metra, v blízkosti nádherne upravených palácových záhrad, Petřínskych sadů či parku Kampa s romantickou Čertovkou. V bezprostrednej blízkosti sa nachádzajú renomované reštaurácie a štýlové kaviarne, ako aj luxusné hotely s kúpeľnými a fitness službami a na dosah sú aj významné galérie Museum Kampa v Sovových mlýnech alebo Kunsthalle Praha.

Prehľadová tabuľka

  • Adresa
    Praha 1, Malá Strana, Hlavní město Praha
  • PENB
    G
  • Referenčné číslo
    42845

Kontaktujte nás

nepovinné
nepovinné

Pozrite sa i na ďalšie developerské projekty v lokalite Hlavní město Praha

Všetky zverejnené údaje obsiahnuté v tomto inzeráte majú iba informatívny charakter, a z tejto ponuky tak žiadnej strane nevzniká nárok na uzatvorenie zmluvy. Spoločnosť Svoboda & Williams Slovakia s.r.o. sprostredkováva informácie nadobudnuté v dobrej viere od vlastníka nehnuteľnosti, a z toho dôvodu nenesie zodpovednosť za ich úplnosť, správnosť a presnosť.
Lokalita
Parametre
Veľkosť
Min.
Max.
Cenové rozpätie
Cena min.
Cena max.
Cenové rozpätie
Cena min.
Cena max.